Het Ginneken Breda krijgt voor het eerst een eigen Carnavalsoptocht!!!!! Op zaterdag 25 februari is het zo ver; kom jij ook gezellig kijken, hossen en een biertje drinken?

GINNEKEN – Iedereen kent de grote optocht van Breda, maar ook het Ginneken krijgt vanaf dit jaar zijn eigen grote optocht. De verenigingen CC De Blauwe Kei en SGC ‘t Lestogenblik uit het Ginneken hebben de koppen bij elkaar gestoken. Dat resulteert in een grote optocht op zaterdag 25 februari. De optocht is een uitbreiding van die de Blauwe Kei al jaarlijks houdt.

De opstelling is vanaf 12.30 uur, om 13.11 uur gaat de optocht vanaf de Erasmusweg van start. Daarna gaat de carnavalstoet via de Lange Bedde, Blauwe Kei, Groene Woud, Fatimastraat, Valkeniersplein, Dillenburgstraat, Ginnekenweg, Ginnekenmarkt en Raadhuisstraat naar het Schoolakkerplein.

Daar brengt de Baron eerst een bezoek aan het gemeenschapshuis Vianden. Vervolgens gaat hij richting het Gemeenschapshuis Erasmus voor een feestelijke prijsuitreiking. Naast de bestaande prijzen zijn er voor elke categorie ook speciale Baronnenprijzen beschikbaar, die de Baron van het Ginneken uiteraard zelf zal uitreiken.

Er zijn drie categorieën gemaakt voor de optocht: wagens en groepen, paren en individuelen en de kinderen. Al twee grote wagens hebben gemeld dat zij meedoen,die van de Blauwe Kei zelf en van de Spoedjes. Ook zijn er al een aantal groepsaanmeldingen. De verenigingen gaan daarnaast de basisscholen nog benaderen.

De Baron loopt vooraan mee in de optocht met zijn gevolg, de hofkapel en de kieldragers. Vanaf het oude stadhuis van het Ginneken kijkt hij de rest van de optocht, waarna hij vervolgens weer achteraan aansluit.

Wat goed uitkomt is dat beide verenigingen een motto hebben wat goed op elkaar aansluit, laten ze weten. Het motto van De Blauwe Kei is ‘Meej Ouwe Maote Zitte’. ‘T Lestogenblik heeft als motto ‘Daor zitte mooi meej’.

Op vrijdag 24 februari kan iedereen die mee wil lopen zich aanmelden tussen 20.30 uur en 21.30 uur in het Erasmushuis. Vooraf aanmelden kan ook via de site van CC De Blauwe Kei bij contact. Deelname aan de optocht is gratis.

Bron: Breda Vandaag

Locatie: Ginneken Breda